Ahojte


V tomto krátkom článku by som sa s vami rád podelil o 10 krátkych tipov z môjho pohľadu fotografa, ktoré môžu urobiť váš svadobný deň krajším

Oddych


Aspoň poldenný oddych, deň pred vaším svadobným dňom, je pre dokonalý zážitok z vášho veľkého dňa viac ako vhodný.

Svadobné prípravy


Pri prípravách (česanie, líčenie) je vhodnejšie oblečenie na zapínanie (blúzka, saténový župan). Nielen, že sa pri prípravách budete cítiť pohodlnejšie a pri prezliekaní neskôr nepoškodíte účes a make-up. Vaše fotografie, takisto budú vyzerať lepšie.

Make up


Je vhodné zobrať si so sebou na portrétne fotenie balzam na pery/rúž a takisto púder/ make-up. Môže sa stať, že pri niektorých pózach sa o seba obtriete a makeup sa poškodí. Na 99% sa to nestane, ale pre istotu a váš komfort na fotení ich odporúčam vziať so sebou.

Meškanie


Meškanie 15-20 minút v doobedňajších hodinách každého svadobného dňa je štandard. Nepozerajte sa preto prosím na hodinky ale užite si pokojné doobedie vášho svadobného dňa.

Svadobná kytica


Pred výmenou prsteňov počas svadobného obradu podajte prosím kyticu svedkyni. Je možné, že počas výmeny prsteňov kyticou prekryjete vaše ruky a nepodarí sa mi zachytiť tento cenný detail.

Jedlo a voda :)


Nezabudnite prosím jesť a piť počas svadobného dňa. Možno úsmevná rada, ale väčšina mladomanželov jedáva svoje prvé jedlo dňa po 17. hodine. Toto sa môže podpísať na vašej energii a celkovo na tom ako si svoj veľký deň užijete.

Prvý tanec


Nestresujte sa kvôli vášmu prvému tancu. Skoro každý pár ma malý stres zo svôjho prvého tanca a každý z nich ho má zbytočne. Je to síce vaša prvá úloha na svadobnej hostine pod dohľadom všetkých očí v sále. Avšak energia a váš úsmev je to čo po vašom tanci zdvihne pri potlesku všetkých hostí zo stoličiek, nie správne prevedená choreografia.

Svdobní hostia


Hostia majú podvedomú tendenciu kopírovať správanie nevesty a ženícha počas svadobnej hostiny. Preto možno budú momenty, kedy ste práve vy tí správni, kto otvorí tanečné kolo alebo “naženie” hostí z terasy späť do sály.

Obuv


Pokiaľ plánujete fotenie v náročnom teréne, bude lepšie, ak si vezmete pohodlnú obuv.

Hostia s telefónmi


Hostí s fotoaparátmi a mobilmi považujem za súčasť modernej svadby. Zábery s mobilom občas používam vo svojich fotografiách. Problém nastáva, pokiaľ sa mobil vášho hosťa objaví v mojom zábere v neopakovateľných momentoch napríklad počas svadobného obradu. Najlepšie je poprosiť hostí, aby obrad prežívali spoločne s vami a svoje smartfóny odložili na neskôr.